“Υπό σκιάν” – Πρώτη μέρα λειτουργίας του erimitic.gr

– Θερμές ευχαριστίες –

10 Αυγούστου 2023 και σήμερα συμπληρώνονται αισίως 3 χρόνια από την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φέτος και ανήμερα των γενεθλίων του erimitic, έχουμε τη μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσουμε ταπεινά το ολοκαίνουργιό μας blog ή ιστολόγιο αλλιώς εις την ελληνική.
Θερμές ευχαριστίες σε εσάς που μας αποδεχτήκατε, σε όλους όσοι πέρασαν απ’ τη δική μας έρημο και σε όσους παραμένουν.
Όπως και τότε, πριν από 3 χρόνια, το ίδιο και τώρα, ήρθαν έτσι τα πράγματα όπου χρειάστηκε να εργαστούμε πυρετωδώς κάνοντας όλη τη σχετική αυτή προετοιμασία παραμονές Δεκαπενταύγουστου, με τη γλυκιά την Παναγιά μας να έρχεται, να ρίχνει τη σκιά της επάνω στην καυτή, την έρημο του Αυγούστου και συνεπώς τώ­ρα όπως και τότε νιώσαμε πως τελικά δουλέψαμε υπό σκιάν.
Είμαι ο ερημίτης και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τη συνοδοιπόρο μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, – καθώς και για ό,τι τρελό της ζήτησα αυτά τα 3 χρόνια- όπου έστησε με τεράστιο κόπο χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς αντίστοιχη εμπειρία και εκ του μηδενός, το erimitic.gr, θυσιάζοντας πολλές πολλές ώρες, ημέρες και εβδομάδες από την ζωή της, για να μας φτιάξει τελικά έναν μικρό όμορφο κήπο, μια όαση μες στην κακή την ερημιά όπου ζούμε, που θα φιλοξενεί κάτι απ’ τον Λόγο του Θεού, τα αγαπημένα κείμενα των Πατέρων, τα ορθόδοξα κρινάκια της ερήμου.
Γιορτή Αυγούστου και ο ουρανός είναι πιο φωτεινός, πιο έναστρος, σαν λάμψη το κάθε αστέρι του μέσα στο καθαρό το βλέμμα της Παναγίας. Γιορτή Αυγούστου σε μία Ελλάδα όπου λάμπει από το φώς, την κάψα του, όπου οι Ποιητές φόρεσαν κοντομάνικα και βγήκαν στο σεργιάνι.
Δεν πρόκειται να σας πούμε ότι το erimitic.gr είναι καλύτερο απ’ τις αντίστοιχες γωνιές του υπόλοιπου διαδικτύου, διότι δεν ισχύει. Αυτό που θα σας πούμε είναι πως σχεδιάστηκε για να εμπνέει και να παρηγορεί, να έρχεται κοντά σου, να φέρνει την Αλήθεια.
Εάν τυχόν το αισθανθείς, τότε το νέο μας blog απο τη μία πέτυχε τελικά τον στόχο του. Από την άλλη κι εσύ μόλις απέκτησες έναν οικείο χώρο που φτιάχτηκε για εσένα.
Καλή περιήγηση λοιπόν. Στο erimitic.gr θα βρείτε δημοσιεύσεις 3 χρόνων από τον erimitic των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κείμενα, εικόνες, όλα ταξινομημένα ανά κατηγορίες.
Θα βρείτε το αποτέλεσμα της όλης έκφρασής μας.
Και πλέον θα πορευτούμε έτσι, για όσο ο Θεός το θέλει…

error: Content is protected !!
Scroll to Top