Ρωμαίος Ζαννής, Σύμβουλος- Ψυχοθεραπευτής – Κείμενο 1 romaios- zannis-simvoulos-psixotherapeytis-keimeno9

Ρωμαίος Ζαννής, Σύμβουλος-Ψυχοθεραπευτής – Κείμενο 9

Ένα σοφό και σταθερά αξιόπιστο μοντέλο μίμησης, προσανατολισμού και αυτοαξιολόγησης σε όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητας είναι η απλότητα και αμεσότητα της κτίσης• μοντέλο που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Ιησούς Χριστός στην προσπάθειά του να μας αποκαλύψει αλήθειες και μυστήρια για έναν λειτουργικό και υψηλό τρόπο ζωής για όλους τους ανθρώπους.
Μας έδειξε, για παράδειγμα, ότι ένας ασήμαντος σπόρος σιναπιού – ο μικρότερος ίσως φυτικός σπόρος απ’ όσους υπάρχουν – έχει την δύναμη, προϊόντος του χρόνου και της του Θεού Πρόνοιας, να μετασχηματιστεί σε ένα μεγάλο δένδρο, ικανό να φιλοξενεί φωλιές των πτηνών τ’ ουρανού, να παρέχει τους καρπούς του, να προσφέρει την δροσερή σκιά του στους κατάκοπους οδοιπόρους και πολλά άλλα.
Είναι λοιπόν ο αμελητέος αυτός σπόρος – δηλαδή η σοφή και ισχυρή ταυτόχρονα απλότητα των προτροπών, των διδαχών και των ουσιαστικών λύσεων που περιέχει κάθε σπιθαμή της Καινής Διαθήκης – ένα εξαιρετικό παράδειγμα που μπορείς να θυμάσαι κάθε φορά που σε πιέζουν σκέψεις σχετικές με ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα, την επίτευξη κάποιου στόχου, την αλλαγή καταστάσεων που σε κούρασαν, την δυσκολία αντιμετώπισης καταστρεπτικών παθών, συνηθειών ή εθισμών και καθετί που σε θέτει σε σταυροδρόμι δύσκολων αποφάσεων ή διλημμάτων. Διότι στην σύγχρονη εποχή μας, οι συνεχείς αλλαγές και οι αιφνίδιες μεταβατικές περίοδοι σου δημιουργούν την αίσθηση του αβέβαιου αύριο και κάθε μορφή ανασφάλειας και σε συνδυασμό με την υπέρ/παραπληροφόρηση, διαταράσσεται η αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου νου και τα πάντα σχεδόν φαντάζουν αδιέξοδα. Γεγονότα και φαινόμενα που προέβλεψε ο γλυκύς Ιησούς για τις δύσκολες μέρες μας και φρόντισε να μας εφοδιάσει με τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, κρυμμένες στην κοινή θέα της απλότητας του Θείου Λόγου του όπου, για τους μεν, υπηρετούντες τα media των “υψηλών” συμφερόντων ανθρώπους, αποτελούν μωρία (ανοησία), για τους δε, γαλουχημένους και εξαπατημένους από αυτά, σκάνδαλο (εξωφρενικές). Γι’ αυτό μάλιστα, παρομοίασε τον κόκκο αυτόν του σινάπεως όχι με οτιδήποτε άλλο παρά με αυτήν την ίδια την Βασιλείαν των Ουρανών, το μέγιστο δηλαδή προορισμό και οντολογικής ολοκλήρωσης κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και τη μοναδική προσδοκία που όχι μόνον δεν θα απογοητεύσει τον άνθρωπο, αλλά θα του εξασφαλίσει την συγκλονιστική αιωνιότητα. Έχεις ποτέ σου αναλογιστεί το μέγεθος, την διάρκεια μίας… αιωνιότητας;

error: Content is protected !!
Scroll to Top