to-nok-aout-ton-46-deyterolepton

Το Νοκ Άουτ των 46 δευτερολέπτων

Κι ενόσω οι αθλητές ιδρώνουνε σε στάδια και αρένες, σε δημοσίες οδούς και στο υγρό στοιχείο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτοί του Παρισιού, μένουν στην ιστορία ως οι αγώνες που προκάλεσαν σε διεθνές επίπεδο πάμπολλες αντιδράσεις για λόγους κοινωνικούς.

αντίδραση θηλυκό (Ουσιαστικό)
ενέργεια που αντιτίθεται σε άλλη (και την εξουδετερώνει)
≈ συνώνυμα: αντενέργεια, αντίθεση, αντίσταση

Την παραπάνω αυτή περιγραφή, δίνει το λεξικό (Βικιλεξικό) και τη στιγμή όπου η κυρίαρχη κοινωνική αντίληψη των τελευταίων ετών, έχει συμπυκνωθεί και σχηματοποιηθεί σ’ ένα παγκόσμιο γεγονός με τόση πολλή δυναμική όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τότε εκ των πραγμάτων φάνηκε πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, με αυτό διόλου δεν συναινεί.

Θα μπορούσε η αποχαύνωση κάλλιστα να είχε επικρατήσει, όμως η παγκόσμια κοινή γνώμη έδειξε τη θέλησή για α ν τ ί σ τ α σ η, για να περάσω έτσι σε ένα από τα συνώνυμα που δίνει το λεξικό.

Θα μπορούσε ως άθλημα ορόσημο της διοργάνωσης του Παρισιού του 2024 να είναι κάποιο από αυτά τα νέα και παράξενα ολυμπιακά αγωνίσματα που έκαναν για πρώτη φορά, φέτος την εμφάνισή τους εκεί, όπως το breakdancing ή το skateboard, ωστόσο μάλλον το πιο χαρακτηριστικό του Παρισιού και χρησιμοποιώντας τώρα βέβαια λόγο μεταφορικό να είναι αυτό του μπούμερανγκ εν τέλει, διότι απλούστατα ό,τι μας πέταξαν οι διοργανωτές, τους γύρισε πάλι πίσω.

Οι κάποιοι χορηγοί που απέσυραν τη στήριξή τους, λόγω του χλευασμού του Μυστικού Δείπνου, οι κάποιοι ηγέτες που καταδίκασαν δημόσια, μαζί με Οργανισμούς και τον λαό το θέαμα αυτό, τα εκατομμύρια των Γάλλων που βγήκαν σε λατρευτικές διαδηλώσεις κρατώντας μόνο ένα κερί… φωτίζουνε έναν δρόμο και κάνουν κάποιον όπου μελλοντικά επιθυμεί να επαναλάβει παρόμοια “έκφραση καλλιτεχνική”, να το ξανασκεφτεί.

Όσο για τον “ελεύθερο προσδιορισμό φύλου” κατά βούληση, ένα άτομο τελικά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρωμοσώματα ΧΥ όπου αντιστοιχούν σε άνδρα και με τεστοστερόνη ανάλογη ενός τυπικού αρσενικού, σε ζωντανή δορυφορική παγκόσμια μετάδοση πλησιάζει και γρονθοκοπεί σε αγώνα πυγμαχίας μια αθλήτρια, κερδίζοντας η τελευταία αμέριστη συμπαράσταση διεθνή.
Χρειάστηκαν 46 δευτερόλεπτα και κατακόκκινο αίμα επάνω στον ρουχισμό και όλη η προπαγάνδα μέσα στις συνειδήσεις πια, στην πράξη, κατέληξε νοκ άουτ να έχει βγει.

erimitic

error: Content is protected !!
Scroll to Top