ena-etos-erimitic

Ένας χρόνος erimitic.gr

Όνειρο θερινής νυκτός

Ένας χρόνος erimitic.gr, τέσσερα συνολικής μας παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ημερομηνία πάντοτε η ίδια, πάντα αυτή, 10 Αυγούστου, παραμονές “της Παναγιάς”, μέσα σε έναν Αύγουστο που αν κι εν πολλοίς νωχελικός ψάχνει σε μία έρημο κάτι για να ξεθάψει.

Τέσσερα χρόνια και τελικά η έρημος σε κάθε αναστεναγμό τίκτει και μία λύση.
Σε μία εποχή πνευματικής κατάρρευσης διάσπαρτης με σημάδια όπου μας οδηγούν στα έσχατα, επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την Ορθόδοξη Παράδοση μέσα από τη δική μας τη ματιά που πριν κοίταζε άψυχα, μέσα από τις οθόνες, μέσα από τον καθρέφτη μας, με μάτια που ήταν άδεια.

Ναι, και τελικώς η έρημος υπάρχει εδώ ως απάντηση απέναντι στη σύγχρονη παράνοια, στη μίζερη ηδονή, στον καταναλωτισμό, στο χρυσαφένιο τίποτα, αναδεικνύει τον άνθρωπο που κατακτάει πια την πιο βαθιά του αναπνοή. “Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί” (Λουκ. ιζ, 21) και η έρημος που κάτω απ’ το ευγενέστερο κομμάτι ουρανού, σου θέτει την ψυχή.

‘Όνειρο θερινής νυκτός” λοιπόν, μιας νύχτας αυγουστιάτικης και πια μια χούφτα άμμο κόντρα στον άνεμο αφήσαμε και έπειτα έρημος παντού και έπειτα είμαστε πιο πολλοί, σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι ούτως ή άλλως εχθρική. Τέσσερα έτη διαπίστωσης ότι σε κύκλους διάφορους, διαδικτυακούς ή μη, δεν είμαστε αγαπητοί.
Θέλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη που μας δείχνετε, την στήριξή σας, να σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μας πείτε γνώμες, προτάσεις, ακόμη και να μας δείξετε τη δουλειά σας, τις δράσεις σας, να προβάλλουμε νεα πράγματα, να φιλοξενήσουμε κείμενα σας, να γνωριστούμε.

Ο άνεμος της Παναγίας η οποία έρχεται να οδηγεί την πλεύση σας.

ΕΡ.ΙΜ.Ι.Τ.ΙC.

error: Content is protected !!
Scroll to Top