anadromos-ermis-os-komviko-simeio

Ο ανάδρομος Ερμής ως κομβικό σημείο

Στις ανατολικές θρησκείες υπάρχει το “κάρμα” το περίφημο, όπου ο άνθρωπος παγιδευμένος σε αυτό από “παλιές ζωές” του και από τις αδιόρατες και άστοχες στιγμές, δεν έχει πια καμία άλλη επιλογή από το να ενδώσει.
Στους μουσουλμάνους αν ψάξεις για το αντίστοιχο δεν είναι άλλο απ’ το “κισμέτ” που φιγουράρει ως όμοια αναπόφευκτο και προδιαγεγραμμένο.
Η “ειμαρμένη” στους αρχαίους μας προγόνους, όπου σε εκείνη υποκύπτανε ακόμη και οι θεοί.
“Πεπρωμένο” αλλιώς στη λαϊκή συνείδηση, όμως για την ορθόδοξη την πίστη κάτι παρεμφερές σίγουρα δεν υφίσταται, το άτομο έχει το αυτεξούσιο και την ελευθερία ως πλαίσιο να δράσει, σε αυτό να κινηθεί. Υπάρχει ωστόσο η Πρόνοια του Θεού όπως και η παρέμβαση Του και ειδικότερα άμα Του ζητηθεί.
Στη σύγχρονη μας κοινωνία της ισοπέδωσης και της πιο άσχημης έκδοσης του ορθολογισμού, κατά τα άλλα, το δεσμευμένο μέλλον μας υπόκειται στα άστρα και σε κινήσεις πλανητών.
Δείχνει πέρα για πέρα αποδεκτό απο τα ΜΜΕ και φαίνεται ότι παρά το κλίμα των καιρών όπου απαξιώνεται η πίστη στον Θεό, αντίθετα ευδοκιμεί εκείνο.
Περί αστρολογίας ο λόγος και ένας ανάδρομος Ερμής ως κομβικό σημείο και κάτι “αναπόφευκτο” στην ίδια την ζωή σου πρόκειται να συμβεί, σαν να ‘τανε γραφτό σου.
Ο Ερμής βέβαια στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ “ανάδρομος” μα είναι η θέση μας από τη Γη που φτιάχνει μία ψευδαίσθηση γύρω απ’ την κίνηση του και οι αρχαίοι ουράνιοι χάρτες των Βαβυλωνίων έχουν ξεπεραστεί.
Σεβόμενοι παράλληλα όλους όσοι αποδέχονται τον κλάδο αυτό της αστρολογίας, παραθέτουμε ένα σύντομο μα περιεκτικό κι ενδιαφέρον βίντεο όπου παρουσιάζονται κάποιες εμπεριστατωμένες σύγχρονες επιστημονικές παρατηρήσεις γύρω απ’ το θέμα αυτό, προς γνώση αλλά και προβληματισμό.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδω:
Γιατί δεν ισχύει η αστρολογία;

erimitic

error: Content is protected !!
Scroll to Top