1302-agioi-akylas-kai-priskilla

Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα – 13 Φεβρουαρίου

Οι Προστάτες των Συζύγων
– Κείμενο: ερημίτης –

“Έρωτας είναι κίνηση προς κάποιον για να πάρω. Αγάπη είναι η κίνηση προς κάποιον για να δώσω. Άρα, εμείς ερωτευόμαστε τον Θεό κι ο Θεός μας αγαπά”. (π. Βαρνάβας Γιάγκου)
Ο έρωτας είναι Ορθόδοξος, επινοήθηκε από τον Θεό κι η ύλη που ερωτοτροπεί με τις ενέργειες Του, παράγουνε όλη την ζωή, δημιουργούν συναίσθημα, παίρνουμε από τη συμφορά, αλλά κι από την έκσταση του.
“Σε κάθε έρωτα ξαναζεί η εμπειρία της γεύσης του παραδείσου και της απώλειας του….” (π. Λίβυος)
Τώρα, η σημερινή υπερβολική απελευθέρωση στην έκφραση του έρωτα αποτελεί στοιχείο που τον υποβιβάζει, μιας και η ακόρεστη επιθυμία, δημιουργεί εν τέλει τις πολλαπλές εναλλαγές, αλλοιώνεται σημαντικά η ιερότητα του απέναντι προσώπου και τελικώς αν το καλοσκεφτείς, είναι ο εαυτός σου ο ίδιος που ‘χεις ερωτευτεί με όλα σου τα πάθη σου κι οι παρτενέρ, κομπάρσοι.
Καρδιές από χαρτόνι, από σοκολάτα, από λουλούδια, από 24 καράτια (και) στη χώρα μας, στις 14 Φεβρουαρίου και μία έκφραση άμετρου καταναλωτισμού σε μια “γιορτή” που τελικά… μας μοιάζει.
13 Φεβρουαρίου και ένα ζευγάρι βιώνει την ένωση και τον έρωτα κάτω από την ασύλληπτη αγάπη του Θεού. Ακολουθούν τον Απόστολο Παύλο στις περιοδείες του και ύστερα συνεχίζουνε οι δυο τους.
“Μπορώ να μην φανώ άνδρας εγώ, ανάλογα προς την γυναίκα μου ανδρείος και πρόθυμος για αποκεφαλισμό για την Πίστη του Χριστού;” αναρωτήθηκε ο Ακύλας σύμφωνα με την Ακολουθία του Όρθρου, όταν ήρθε η ώρα να αποκεφαλίσουν τον ίδιο μετά από την λατρεμένη του σύντροφο.
Και έτσι έμειναν μαζί. Έρωτας είναι η έκφραση Θεού και πάλλεται ολόκληρος από Ορθοδοξία.

error: Content is protected !!
Scroll to Top